In 2013 stak de tweeling Tyler en Cameron Winklevoss maar liefst elf miljoen Dollar in een relatief onbekende cryptomunt. Hierdoor zijn de twee broers waarschijnlijk de eerste Bitcoin miljardairs. Natuurlijk is het een flink bedrag dat Tyler en Cameron investeerden niet voor veel mensen weggelegd. Wel laten zij zien over durf te beschikken om een flink bedrag te investeren in een onbekend project met potentie.
De krant The Sydney Morning Herald heeft berekend dat volgens de koers van 11.000 Dollar (9.000 Euro) de broers met hun inleg inmiddels miljardair kunnen zijn.
De broers verschenen al eerder in de media met een opmerkelijk bericht. Enkele jaren geleden spande de Winklevoss-tweeling namelijk een rechtszaak aan tegen de wereldberoemde Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. De tweeling claimde dat Mark Zuckerberg hun idee voor het sociale netwerk had gestolen. Deels gaf de rechter hen daarin gelijk en kende de tweelingbroers een schadevergoeding toe van maar liefst 65 miljoen Dollar. Met een gedeelte van dat enorme bedrag kochten de broers de cryptomunt.
De Winklevoss-broers zijn het gewend om in de spotlights te staan. Ze studeerden gezamenlijk aan de Amerikaanse universiteit Harvard. Later werd het duo bekend vanwege hun deelname aan de Olympische Spelen van Beijing. Daar namen de broers deel aan het onderdeel roeien in een tweemansboot.
De nieuwsberichten over cryptocoins volgen elkaar in rap tempo op en ook professionele beleggers krijgen de mogelijkheid om 'in te zetten' op de koers van de Bitcoin. Onlangs maakte de Amerikaanse beurswaakhond, The Security and Exchange Commission, bekend de handel in Bitcoin-futures toe te staan. Door een zogenaamde future oftewel een termijncontract, spreken handelaren onderling af dat cryptovaluta voor een afgesproken prijs en op een afgesproken moment verhandeld kunnen worden.
OnlineCoinsKopen.nl is een informatieve website over de handel in cryptocoins. Hier vind je onafhankelijke berichtgeving die je kan helpen als je wilt starten met de handel, aankoop of verkoop
van digitale muntsoorten zoals Bitcoins.
Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend